Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας γεμίζουν με περηφάνια!!!! ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 10/13. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Με απόλυτη επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής» την οποία παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβαίνων της φρεγάτας Σαλαμίς. Η άσκηση διεξήχθη ανοικτά της Ύδρας στη νησίδα Δοκό. Το σενάριο της προέβλεπε κατάληψη και ανακατάληψη νήσου.


Στην άσκηση συμμετείχαν 4 φρεγάτες (Σαλαμίς, Ύδρα, Κανάρης, Αιγαίο), 4 πυραυλάκατοι (Γρηγορόπουλος, Δανιόλος, Μπλέσσας, Καβαλούδης), η κανονιοφόρος, Ναυμάχος, το υποβρύχιο Αμφιτρίτη, 2 αερόστρωμνα (Κέρκυρα και Κεφαλληνία), 4 αεροσκάφη F-16, 2 Mirage-2000, 2 φωτογραφικά Φάντομ, ελικόπτερα Σικόρσκι, Σινούκ και Απάτσι, 1 ιπτάμενο ραντάρ, τμήματα ειδικών δυνάμεων (της Ζ ΜΑΚ και αλεξιπτωτιστές της 2ας ΜΑΛ), καθώς και μοίρα υποβρυχίων αποστολών και πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
Η άσκηση περιελάμβανε μεταξύ άλλων καταρρίχηση υποβρυχίων καταστροφέων από ελικόπτερο για την κατάληψη εχθρικού πλοίου, ελεύθερη πτώση αλεξιπτωτιστών στη Δοκό, εικονικές βολές από ελικόπτερα και αεροσκάφη, αερομαχίες, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της άσκησης, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο να διαβιβάσει τα θερμά του συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στην άσκηση και να τους χορηγηθεί πενθήμερη τιμητική άδεια. 

και άλλες φωτό εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου